Wat kan muziek voor mij betekenen?

 In Uncategorized

Wat kan muziek voor mij betekenen?

Een ingetogen kamerorkest, aanzwellende violen of pompende bassen. Alle muziek, en met name de muziekkeuze van Jack Undercover roept emoties op, bewust of onbewust, gevraagd of ongevraagd. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en ieder moment vraagt om zijn eigen muziek. Geen middel is zo effectief om emoties op te roepen als muziek.
Muziek stimuleert de verkoop

BEWIJS!
Het is wetenschappelijk bewezen: de juiste muziek, zorgvuldig samengesteld door Jack Undercover roept bepaalde associaties op.
Er werd meer Franse wijn verkocht toen er chansons op de achtergrond klonken. Duitse muziek (“ROSAMUNDE!) zorgde voor de verkoop van meer Duitse wijn. De juiste muziek heeft een positieve invloed op het bestedingspatroon.
Muziek werkt stressreducerend

Aangename muziek in de wachtkamer (LOU REED: “Waiting for my man”) van de tandarts of aan boord van een vliegtuig (“Fly like an Eagle.”) valt nauwelijks op, maar des te groter is het effect. Het leidt mensen af, maar dan wel op een onopvallende manier.
Muziek verhoogt de productie

In de fabriekshal, op de steiger of op kantoor, iedereen heeft soms behoefte aan een oppepper waarbij muziek voor een goede werksfeer zorgt, wat de productiviteit ten goede komt.
Muziek geeft een gevoel van veiligheid

PARKEERGARAGES
Parkeergarages maken gebruik van muziek om hun klanten een gevoel van comfort te geven. (“Het feest kan beginnen, mijn auto staat binnen!”) ‘s Avonds laat voelen mensen zich veiliger als er zachtjes prettige muziek door de speakers klinkt.
Muziek bevordert de sfeer

ETEN?
Een stijlvol diner is niet compleet zonder de juiste muzikale omlijsting op de achtergrond. In de discotheek bouwt de DJ zijn set zo op dat bezoekers de dansvloer op gaan. Muziek brengt mensen in de juiste stemming en draagt op niet te onderschatten wijze bij aan de sfeer en omzet.
Muziek verkort het wachten

ON HOLD?
Muziek tijdens het wachten aan de telefoon. (BLONDIE: “Hanging On The Telephone”) Of als verkoopondersteunend element op een website. Tevreden klanten bij de receptie van een bedrijf of winkel. Klanten krijgen het gevoel dat ze serieus worden genomen als ze merken dat er aandacht aan ze wordt besteed.
Muziek verjaagt hangjongeren

HANGJONGEREN!
Hoe mooi klassieke muziek ook is, het blijkt een uitstekend wapen te zijn tegen hangjongeren in bijvoorbeeld de stations van de Britse ondergrondse. Bach, Beethoven en James Last (EN! André Rieu! Redactie.) worden met succes ingezet om samenscholende groepen potentiële relschoppers te verjagen.

MAAR!
“Bedenk niet alleen wat de muziek voor jou kan betekenen,
maar vraag je ook af wat JIJ voor de muziek betekenen kunt!”

Start typing and press Enter to search