PROGRAMMA: ROCKET CINEMA – ‘AMSTERDAMSE GRACHTEN’

 In DJ Fanclub uitgaanstip

Drie cultfilms over watermonsters met nieuwe soundtracks gemaakt door DJs en muzikanten op een unieke locatie naast Paradiso, aan de oevers van de Singelgracht, in september 2013.

Rocket Cinema viert het 400 jarige jubileum van de Amsterdamse Grachten met een bijzonder driedaags filmprogramma op een openluchtlocatie aan de Singelgracht op vrijdag 6 t/m zondag 8 september. Drie klassieke films (Creature From The Black Lagoon, Amsterdamned en Jaws) worden voorzien van een nieuwe soundtrack die live wordt uitgevoerd. De muziek is via koptelefoons te horen (Silent Disco stijl).

Voorafgaand aan de hoofdfilms wordt een voorprogramma vertoond met archiefmateriaal waarin de Amsterdamse grachten centraal staan en een compilatie van fragmenten uit klassieke films waarin de Amsterdamse Grachten het decor vormen. Zowel de hoofdfilms als het archiefmateriaal worden voorzien van nieuwe soundtracks die live opgevoerd wordt door diverse DJs en artiesten.

Vrijdag 6 september: Creature from the Black Lagoon vs Dirk Diggler | Tickets
Zaterdag 7 september: Amsterdamned vs The Smoke Eaters | Tickets
Zondag 8 september: Jaws vs Alec Smart | Tickets

Rocket Cinema Openlucht Bioscoop
Locatie: Weteringschans 8 (veldje naast Paradiso, aan de oevers van de Singelgracht).
Open 20.00 – 23.00 uur
Aanvang voorprogramma 20.30 uur
Aanvang hoofdfilm 21.00 uur
Entree: 7,50 inclusief huur koptelefoon per avond (+ 20,- borg)

Facebook: ROCKET CINEMA – ‘AMSTERDAMSE GRACHTEN’ 6 t/m 8 sept 2013

Vrijdag 6 september: Creature From The Black Lagoon vs Dirk Diggler

Op de eerste avond in deze trilogie deelt DJ Dirk Diggler zijn underwater love met een enge man in een rubberen pak.

Creature From The Black Lagoon (VS, 1954) is een legendarische monsterfilm uit 1954, geregisseerd door Jack Arnold. Tijdens een expeditie vinden enkele wetenschappers een amfibiewezen. Hij is de ontbrekende schakel in de geschiedenis van de evolutie. Ze nemen het wezen mee, maar hij wordt verliefd op een vrouwelijke assistente en kidnapt haar.

DJ Dirk Diggler zal de film van een nieuwe soundtrack voorzien. Diggler is een begrip in Amsterdam en een echte Rocket Cinema veteraan. Hij was winnaar van de Rocket Cinema Estafette 2009, een programma uit de tweede festivaleditie waarin muzikanten improviseerden met onbekende filmfragmenten. Tijdens de Rocket Cinema festivaleditie in 2011 heeft Dirk Diggler al een soundtrack gemaakt voor The Creature From The Black Lagoon, die toen in dierentuin Artis in Amsterdam werd vertoond.

Voorprogramma Slippery Grooves van DJ-Duo Grumpy Old Men.

Tickets

Zaterdag 7 september: Amsterdamned vs The Smoke Eaters

The Smoke Eaters blazen nieuw leven in de beste film ooit gemaakt over het Amsterdamse onder(water)wereld. Don’t get too close to the edge!

Amsterdamned (NL, 1988) is een van de beste Nederlandse filmklassiekers van Dick Maas. Het was de derde keer dat Dick Maas samenwerkte met acteur Huub Stapel (na De Lift en Flodder). Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met Laura (Monique van de Ven) die zijn bijzondere aandacht krijgt. Laura en de dochter van Eric komen dichter bij de moordenaar dan de rechercheur zelf tijdens zijn onderzoek.

The Smoke Eaters zullen een eigenzinnige soundtrack bij de film opvoeren. The Smoke Eaters is een collectief dat bestaat uit de uit Engeland afkomstige Paul Jay en Simon Melia. Zij bewerken samples van dance classics en klassieke filmfragmenten: zeer dansbaar en vol visuele verrassingen. Na optredens op het Oxegen festival in Ierland en het Glastonbury in Engeland hebben The Smoke Eaters inmiddels ook een naam opgebouwd in Australië, Polen en Roemenië.

Voorprogramma: Silent water disco.

Tickets

Zondag 8 september: Jaws vs Alec Smart

Just when you thought it was safe to go back in the water, Alec Smart maakt de grote haai weer wakker. Dum dum dum dum dum dum dum dum… Neem je eigen reddingsvest mee!

Er is slechts een handjevol films die zoveel impact heeft gehad als Steven Spielbergs Jaws (VS, 1975). Direct na de release in 1975 keken hele volksstammen met angst uit naar een duik in de zee en niet veel later was het de eerste film die meer dan 100 miljoen dollar opbracht. Het rustige dorpje Amity wordt geterroriseerd door een bloeddorstige, reusachtige witte haai. Toeristen worden aangevallen en blijven door de onheilspellende verhalen massaal weg. Sheriff Brody, wetenschapper Hooper en de oude haaienjager Quint besluiten het levensgevaarlijke dier op te jagen en uit te schakelen.

Jaws wordt begeleid door Alec Smart, het pseudoniem van DJ/producer Gary Shepherd. Alec Smart draait een mengeling van pop, elektro en breakbeats. Smart is een zeer divers muzikant met veel ervaring in het componeren van muziek. Hij heeft soundtracks gerealiseerd voor korte en lange speelfilms, animatie en theater. Voor Rocket Cinema heeft Smart soundtracks geschreven voor meesterwerken als Tampopo (JP, 1985, Juzo Itami), The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover (GB, 1989, Peter Greenaway), Brazil (GB, 1985, Terru Gilliam) en Jaws (VS, 1975, Steven Spielberg).

Tickets


Start typing and press Enter to search