Fur Free in de Hortus

 In DJ Fanclub nieuws

Persbericht
Amsterdam xx.01.2011

Fur Free in de Hortus

Op Maandag 24 januari 2011 geeft het Fur Free initiatief voor de tweede keer acte de présence tijdens Amsterdam International Fashion Week. Modelabels Bas Kosters, And Beyond, Antoine Peters, LEW en Hester Vlamings presenteren een speciaal voor deze bontvrije campagne ontworpen ‘showpiece’ in de drieklimatenkas van Hortus Botanicus Amsterdam.

Fur Free Fashion is het hartgrondige karmaoffensief van twee vrouwelijke Amsterdamse deejays: Jojanneke van der Veer ofwel DJ Wannabe-a-Star en Femke Dekker van My Little Underground. Zowel persoonlijk als professioneel zijn zij al jaren nauw verbonden met de Nederlandse mode-scene, waar zij ook opvallend veel bijval genieten in hun visie op het gebruik van bont als luxeartikel. Met Fur Free willen zij samen met de vele gelijkgestemde labels, ontwerpers en andere smaakmakers in de mode-industrie een krachtig signaal uitzenden: bont als modeartikel is niet meer van deze tijd. Fur Free wordt ondersteund door Bont voor Dieren.

Tijdens AIFW 2010 in juni maakte Fur Free haar eerste statement voor bontvrije mode door ontwerpers als Iris van Herpen, And Beyond, LEW, Bas Kosters, Jan Taminiau en Hans Ubbink aan zich te verbinden. En bezoekers van de shows van ondermeer Indra Welman (une petit robe NOIRE), Quoq Thang, Franciscus van der Meer, Antoine Peters, ROPAROSA en Jiska van Rossum werden door middel van flyers geattendeerd op het feit dat zij zojuist een bontvrije modeshow hadden bezocht. De lijst uitgesproken bontvrije modelabels die zich achter het Fur Free-initiatief scharen is inmiddels aangevuld met Humanoid, Marcha Hüskes en Eva Anna Hekking’s EAH!

De Fur Free presentatie in de Hortus is een nieuwe stap waarbij de ontwerpers hun sympathie voor de bontvrije boodschap materialiseren in een ‘piece unique’ waarvoor de Hortus haar schitterende drieklimatenkas voor het eerst ter beschikking stelt als tentoonstellingsruimte. Op 24 januari krijgt een select gezelschap van modejournalisten, ontwerpers en ‘influencers’ tussen 18.00 en 21.00 een rondleiding door hostesses. Daarnaast krijgen bezoekers als eersten een Fur Free publicatie mee, die in samenwerking met Glamcult is gemaakt.
De tentoonstelling is van 25 januari tot en met 29 januari toegankelijk voor het publiek.

———–
www.furfreefashion.net & persbureau info


Follow JackUndercover on Twitter

Start typing and press Enter to search