De Gouden Kabouter Awards zijn weer geweest en dus is het tijd om terug te blikken.

 In Gouden Kabouter Awards 2010

En ja hoor, het was weer precies het zelfde als alle voorgaande jaren.
Lol en jolijt, gepaard gaande met wat versnaperingen en diverse winnaars. Kortom, niks nieuws onder de kabouterzon.
Sterker nog, werkelijk in alles was er geen verschil te bespeuren met voorgaande edities.
Dronken, onverstaanbare, maar gelukkig wel lekker korte speeches.
Gejuich, gejoel en hier en daar een klein boegeroep-je.
Bier gooien, etc.

Maar waar we werkelijk, elk jaar weer verbaast van staan, is toch wel het feit dat elk jaar opnieuw de geachte winnaars hun kabouter laten ontvreemden, dan wel kwijt raken. Hallo! Het is toch onderhand echt wel een prestigieuze prijs. Eentje waar je mee thuis kunt komen.
Nou ja, dat laatste lukt dus nog steeds niet.

Eens kijken, wie waren dit jaar de ‘loosers’…?
‘De Man Zonder Schaduw’, DJ Per, Johnny de Mol (O nee, die was um niet op komen halen…) en dan nog de winnaars die zich schamen en geen aangifte hebben gedaan. (O ja, en dan hebben we de Guerilla Speakers, hun kabouter is laatst op een verjaardagsfeest van vrienden voor vrienden ontvreemd. Van je vrienden, moet je het maar hebben. NOT!)

Kortom, wat zouden de organisatoren van de GKA’s nog kunnen doen om deze wildgroei van geboefte en kaboutergraaimentaliteit een halt toe te roepen?
Daarom de volgende prijsvraag:
Hoe kunnen we de kabouters beter beschermen tegen diefstal op de uitreiking-avond zelf?
De beste inzending krijgt 2 vrijkaartjes voor The International Golden Gnome Awards rond 20 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event. Daarnaast zal zijn oplossing/methode op die avond in praktijk worden getest.


Tot zover het verslag over deze boevenbende.
Wat was er verder te vermelden? Nou dat de avond weer uiterst professioneel, kundig en zeer strak georganiseerd was, zoals we van de GKA’s gewend zijn. MC Buttslammer zag er weer oogverblindend stoer uit in zijn op maat gemaakte SUPER-DJ-HELD-pak met cape. Ook de optredens waren weer zeer verrassend. Ik noem een Danny Vera, Deadmou5 en de mini-MEGA-mix van ID&T, Wannabe a Star, ‘3D Disco’ uit London, thesmokeeaters en natuurlijk alle DJ’s van De Matjesdisco. Kortom, het was weer een smakelijke, vermakelijke en spraakmakende vertoning van je welste!
Volgend jaar weer?

J. Undercover

Alle uitslagen staan op goudenkabouter.nl

(Foto’s Patrick Cooper, met dank!)

Start typing and press Enter to search